Тігіпко: Дефолту не буде, бізнес піде вгору через три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Дефолту не буде, бізнес піде вгору через три роки

16627
"Дефолту не буде", - заявив в ексклюзивному інтерв'ю журналу "Профіль" голова правління "Сведбанку" Сергій Тігіпко, кандидатура якого, як відомо, розглядається на посаду віце-прем'єра з фінансової політики.
"Дефолту країни навіть теоретично бути не може, - уточнив він. - При тих зобов'язаннях, які на країні як державі по цьому році – 4 мільярди доларів боргу - це взагалі не проблема для України. Я припускаю, що буде дефолт цілої низки комерційних структур, які запозичили прямо, нічого не бачу в цьому катастрофічного для країни".
На думку Тігіпка, з ринку в Україні вже йдуть сотні компаній, в основному із числа тих, хто самостійно виходив на зовнішні ринки. Але трагедії, вважає банкір, у цьому немає. "Починається зовсім новий етап із зовсім новими можливостями, - заявив він журналістам "Профілю". - Знову можна з нічого зробити щось. Прийшов час інноваційних технологій, нових підприємницьких рішень, у тому числі зі створення робочих місць. Ті, хто прийдуть найближчим часом, зможуть заробити більше, ніж учора. У банках можна буде за безцінь взяти заводи під управління, і банки будуть раді, вони самі будуть шукати, кому віддати ці об'єкти", - повідомив Тігіпко.
Його прогноз розвитку ситуації: "Уже через три роки бізнес піде вгору, а через чотири-п'ять років у цій країні буде повно інвесторів – я вам гарантую, економіку не обдуриш". Зокрема, банкір рекомендував інвесторам ринок кредитних послуг, більш вигідний, ніж в Західній Європі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас