Уряд створив раду з питань участі держави у капіталізації банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд створив раду з питань участі держави у капіталізації банків

Казна та Політика
578
Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків на чолі з першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим буде погоджувати пропозиції Мінфіну про таку участь для наступного їх затвердження Кабінетом міністрів.
Відповідний порядок затверджений постановою Кабінету міністрів №148 від 18 лютого "Деякі питання участі держави в капіталізації банків", яка оприлюднена.
Згідно з нею, основними завданнями ради є визначення вимог до банків, відповідність яким може бути основою для участі держави в їхній капіталізації; розгляд пропозицій Мінфіну про можливу участь держави в капіталізації банків і розміру держчастки і надання відповідного висновку міністерству.
Крім першого віце-прем'єра, у раду ввійшли перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський, який є заступник голови ради, перший заступник міністра Кабінету міністрів Георгій Берадзе, голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк, перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук, перший заступник міністра економіки Анатолій Максюта і голова Державного комітету фінансового моніторингу Ігор Черкаський.
У випадку згоди ввійти в раду можуть заступник голови Національного банку Олександр Савченко і виконавчий директор НБУ Олександр Киреєв (днями Нацбанк перевів його на керівництво Банкнотно-Монетним двором, тоді як дирекцію банківського регулювання і нагляду очолив Василь Пасічник), радник прем'єр-міністра Олександр Гінзбург і експерт Світового банку Карл-Йохан Ліндгрен.
При цьому рішенням уряду застережено, що радник прем'єра, експерт Світового банку і Міжнародного валютного фонду беруть участь у засіданнях ради із правом дорадчого голосу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас