Більшість українців поки не стане протестувати проти політики уряду Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців поки не стане протестувати проти політики уряду Тимошенко

817
Більшість українців не готова протестувати проти політики нинішнього уряду Юлії Тимошенко.
Про це свідчать результати соціологічного опитування Національного інституту стратегічних досліджень, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна". Під час дослідження було опитано 600 респондентів методом телефонного інтерв'ю в містах з населенням більше 50 тис. людей. Максимальна можлива похибка становить 4%. Опитування проводилося з 24 по 26 лютого поточного року.
Відповідаючи на запитання про готовність брати участь в акціях протесту проти політики нинішнього уряду, 53% українців відповіли, що не готові, 29% - можливо будуть готові у випадку загострення кризи, 16% відповіли ствердно.
При цьому 1% респондентів не зміг відповісти на запитання. Крім того, дослідження показало, що 40% респондентів не вірять у те, що уряд забезпечить своєчасну і повну виплату з держбюджету заробітної плати, пенсій, стипендій і соціальних виплат. 19% заявили, що уряд зможе забезпечити ці виплати, 18% - скоріше ні, і 16% - скоріше так. 7% не змогли відповісти.
Також опитування показало, що половина українців не відчула на собі в січні-лютому затримки виплати з держбюджету зарплат, пенсій, стипендій або соціальних виплат.
42% відповіли, що відчули самі або їхні родичі затримки з виплатами зарплат, пенсій, стипендій або соціальних виплат, 4% - скоріше не відчули, 3% - скоріше так. 1% опитаних не змогли відповісти на це запитання.
Відповідаючи на запитання, яка головна причина того, що уряд Тимошенко не вживає активних заходів з повернення окремими банками грошей вкладникам, 35% висловили думку, що прем'єр не знає, як вирішити цю проблему.
27% українців вважають, що прем'єр не повинен займатися вирішенням цієї проблеми, 22% сказали, що Тимошенко не хоче цим займатися, 16% не змогли відповісти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас