Українську "Фаїну" звільнили за добровільні пожертви — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українську "Фаїну" звільнили за добровільні пожертви

338
За операцію зі звільнення захопленого сомалійськими піратами українського судна "Фаїна" не було заплачено жодної гривні з державного бюджету - усе фінансування операції, у тому числі викуп, здійснене за кошти приватних осіб, заявив голова секретаріату голови України Віктор Балога.
"У бюджеті немає статті "гроші на звільнення заручників", тому треба було акумулювати необхідну суму з позабюджетних джерел. Як керівник секретаріату президента і координатор спецоперації я офіційно звернувся по допомогу, насамперед, до вітчизняних бізнесменів, добре відомих благодійними проектами", - цитує Балогу Інтерфакс.
"У підсумку левову частину видатків - а це кілька мільйонів доларів - на звільнення українських моряків профінансував підприємець і меценат Віктор Пінчук. Це були його особисті кошти, які він як засновник благодійного фонду вирішив надати для того, щоб звільнити екіпаж "Фаїни", - підкреслив голова президентського секретаріату.
Балога також відзначив, що президент України Віктор Ющенко своїм указом відзначив державними нагородами чотирьох старших офіцерів Служби зовнішньої розвідки України, що брали особисту участь у спеціальній операції зі звільнення з піратського полону екіпажа судна "Фаїна".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас