Експерти очікують хороший прибуток від інвестицій у срібло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують хороший прибуток від інвестицій у срібло

Банківські метали
1044
Максимальний за останні 13 років розрив між цінами на срібло і золото дозволяє учасникам робити ставки на гарний річний дохід від інвестицій у срібло.
Учасники ринку скуповують дорогоцінні метали з метою захисту від ризиків різкого падіння фондових ринків. Як повідомлялося, зниження індексу Standard & Poor's 500 за підсумками минулого року склало 47%.
У той час як золото цього року може подорожчати на 25%, приріст ціни на срібло може скласти 58% - до $18 за тройську унцію, вважає голова дослідницької компанії GFMS Філіп Клепвік.
"Ціна на срібло продемонструє гарне ралі, - заявив представник Huntington Asset Advisors Пітер Соррентіно. - Срібло залишилося позаду, але воно буде наближатися стрімкими темпами, хоча поки ще є пристойний розрив".
Від зростання вартості срібла виграють у першу чергу такі світові лідери з виробництва цього металу, як Fresnillo Plc, Hochschild Mining Plc, Pan American Silver Corp. При цьому очікується зростання експортного виторгу в Перу і Мексиці (найбільших державах з видобутку срібла).
Останній раз ціна на срібло поводилася краще вд золота і демонструвала більш стрімке ралі в 2006 році.
В 2008 році ціна на срібло з негайним постачанням впала на 35% - до $13,235 за унцію. Золото повелося значно краще - вартість цього дорогоцінного металу за останні 12 місяців знизилася на 3,2%, до $951,8 за унцію.
Таким чином, одна унція золота на даний момент відповідає 72 унціям срібла в порівнянні із середнім показником у розмірі 53 унцій за два попередні роки. При цьому в жовтні минулого року дане співвідношення досягло рекордних з березня 1995 року $84,39 за унцію.
Дорогоцінні метали дорожчають також в очікуванні, що план підтримки економіки США в розмірі $3,94 трлн приведе до прискорення темпів інфляції, а також збільшення обсягів продажів казначейських облігацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас