Курс євро впав до мінімуму за тиждень через відмову ЄС допомогти Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс євро впав до мінімуму за тиждень через відмову ЄС допомогти Східній Європі

2795
Курс євро до долара США впав до мінімуму за тиждень після того, як голови країн Євросоюзу відповіли відмовою на прохання держав Східної Європи надати їм фінансову підтримку. Інвестори висловлюють побоювання, що фінансова криза в Східній Європі приведе до поглиблення і затягування загальноєвропейської рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Лідери Євросоюзу заявили за підсумками саміту, що пройшов у неділю, що, незважаючи на кризу, будуть зберігати єдиний ринок, підтримувати економічне зростання і протидіяти протекціонізму.
У той же час саміт не підтримав пропозицій щодо форсованого переказу окремих країн, що сильно постраждали від кризи, на використання євро, а також створення спеціального фонду ЄС для допомоги країнам з більш слабкою економікою.
Євро на 9:10 мск у понеділок коштував $1,2594 у порівнянні з $1,2669 на кінець попереднього торговельного дня. Курс японської валюти до єдиної європейської склав на 9:10 мск у понеділок 122,75 ієни проти 123,61 на закриття ринку в п'ятницю.
Вартість японської валюти до долара виросла до цього часу до 97,47 ієни з 97,57.
"Переважає розчарування у зв'язку з тим, що саміт ЄС, що пройшов на вихідних, не дав ніяких конкретних результатів і не зміг вирішити проблеми Східної Європи, - відзначив валютний дилер Okasan Securities Co. у Токіо Цутому Сома. - Євро сьогодні будуть продавати". На думку експерта, курс євро знизиться в понеділок до $1,2528.
Зниженню курсу євро до долара, ієни та інших валют сприяла також заява влади Євросоюзу про те, що автовиробникам, у тому числі європейським підрозділам General Motors, слід звертатися за допомогою до урядів окремих країн.
Доларовий індекс ICE, що враховує котирування долара до валют основних торговельних партнерів США (євро, ієни, фунту стерлінгів, канадського долара, шведської крони і швейцарського франку), виріс у понеділок до максимуму із квітня 2006 року - 88,822 пункту з 88,489 пункту в п'ятницю.
Подальше підвищення курсу долара також може бути пов'язане з тим, що багато транснаціональних банків скорочують обсяги кредитування за кордоном на тлі світової рецесії, стверджують аналітики. Свідчення про наростання так званого "фінансового протекціонізму" відзначаються по усьому світу. Так, Royal Bank of Scotland оголосив про припинення операцій в 36 країнах з 54, де є філії банку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас