Великобританія розробила план на випадок масових виступів у кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія розробила план на випадок масових виступів у кризу

Казна та Політика
525
Британські спецслужби та поліція розробили секретний план дій у надзвичайних обставинах у майбутнє "літо невдоволення" у Об'єднаному Королівстві. Про це пише газета Sunday Express.
План дій підготовлений для відбиття можливої подвійної загрози - масових виступів у період найгострішої світової фінансово-економічної кризи і спроб політичних екстремістів спровокувати невдоволення цивільного суспільства. При цьому не виключається залучення до наведення порядку армії, однак такий варіант, відзначає видання, розглядається як "останній крок", коли всі інші заходи будуть вичерпані.
Особливе занепокоєння в британської влади викликає перспектива виходу на вулиці з акціями протесту представників середнього класу в умовах зростаючого безробіття та загострення проблеми повернення іпотечних кредитів. Розроблювачі плану порівнюють можливий розвиток ситуації в країні з подіями 1990 року, коли масові виступи британців проти введення податку на вибори нанесли "фатальний удар по уряду на чолі із прем'єр-міністром Маргарет Тетчер", нагадує британське видання.
"Сезон протесту", як вважають експерти, може початися 1 квітня напередодні відкриття на околицях Лондона саміту великої індустріальної "двадцятки".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас