Сьогодні росіянам підвищили пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сьогодні росіянам підвищили пенсії

Казна та Політика
640
Базова частина трудової пенсії зі старості збільшена із сьогоднішнього дня в Росії.
Тепер вона становить 1950 рублів (станом на 28 лютого $1 - 35,72 руб.). Таким чином, базова частина пенсії збільшена на 8,7%.
Про це повідомляють російські Вести.
У нинішньому році базова частина трудової пенсії росіян буде проіндексована ще раз - 1 грудня на 26,5%. Із квітня на 15,2% буде збільшена страхова частина пенсії.
Як повідомляється, пенсія складається з декількох частин: базової, страхової і накопичувальної. Базова частина гарантується державою. Її розмір щорічно індексується.
У свою чергу, страхова частина формується за рахунок внесків роботодавця від фонду заробітної плати. Вона індексується залежно від темпів інфляції і додатково збільшується з 1 квітня за темпами зростання доходів ПФР, що припадають на одного пенсіонера.
Накопичувальна частина пенсії утворюється в росіян, що народилися пізніше 1966 року. Фінансується за рахунок сплати роботодавцем частини страхових внесків, які становлять 6% від зарплати, а також за рахунок власних добровільних внесків громадян.
За повідомленням Эхо-Москвы, у нинішньому році базова частина трудової пенсії росіян буде проіндексована ще раз - 1 грудня на 26,5%. А 1 квітня на 15,2% буде збільшена страхова частина пенсії.
Нагадаємо, 28 грудня 2008 року, віце-прем'єр російського уряду, міністр фінансів Олексій Кудрін заявив, що Росію в 2009 році чекає бюджетний дефіцит і продовження девальвації рубля.
Як повідомлялося раніше, згідно з опитуванням, проведеним фондом Громадська думка в 2008 році, бідними себе назвали 39 % росіян.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас