Росія вимагатиме передоплату за газ, якщо Україна вчасно не розплатиться за поставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія вимагатиме передоплату за газ, якщо Україна вчасно не розплатиться за поставки

Енергетика
396
Президент Росії Дмитро Медведєв попереджає, що РФ буде строго дотримуватися домовленостей з Україною і, якщо ця країна вчасно не розплатиться за поставлений газ, зажадає передоплату.
В інтерв'ю іспанським журналістам Медведєв нагадав, що на початку січня Росія припинила постачання газу в Україну через відсутність відповідної угоди. Президент назвав це "дуже складними для нас рішеннями, рішеннями, яких ми не прагнули, і яких ми б хотіли уникнути на майбутнє".
За угодою від 19 січня, поставки газу в Україну здійснюються за ринковими цінами й українські партнери зобов'язані вчасно вносити гроші. "Найближчий платіж становить у районі $400 млн. і повинен бути зроблений уже у швидкій перспективі. У випадку нездійснення такого платежу наступають наступні наслідки за договором: Україна переходить на попередню оплату наступних поставок", - підкреслив глава російської держави.
Він пояснив, що "якщо зараз ми поставляємо в борг, тобто віримо, але діємо за ринковими цінами, то це вже буде попередня оплата".
"Ми б не хотіли повернення до колишнього сценарію, це точно не наш вибір, але можу сказати гранично відверто, якщо вони будуть відмовлятися платити, нам доведеться щось робити", - відзначив Медведєв.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас