Обама готовий до важкої боротьби за бюджет на 3,55 трлн. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама готовий до важкої боротьби за бюджет на 3,55 трлн. дол.

Казна та Політика
291
Президент США Барак Обама заявив, що він готовий до боротьби за те, щоб бюджет обсягом $3,55 трлн. пройшов через схвалення Конгресу, тому що він зачепить групи інтересів Вашингтона і лобістів.
У своєму щотижневому радіо- та Інтернет зверненні Обама заявив, що план видатків¸ який він направив у Конгрес, відбиває обіцянки, які він дав під час передвиборної кампанії щодо зміни пріоритетів уряду та ведення країни по іншому шляхові.
"Я розумію, що прийняття бюджету не буде простим, тому що передбачає реальні і драматичні зміни, - сказав Обама, слова якого наводить Bloomberg. - Він також становить загрозу статусу-кво у Вашингтоні".
Бюджет Обами на фінансовий рік, який починається 1 жовтня, включає збільшення податків для багатих громадян і деяких компаній для фінансування нестачі податкових надходжень з боку робітників з невеликими та середніми доходами, інвестиції в нові енергетичні технології, освіту та охорону здоров'я.
Обама заявив у суботу, що він усвідомлює, що пропозиції "не будуть підтримані особливими інтересами і лобістськими групами, які інвестували в старі способи ведення бізнесу.
"Я знаю, що вони встають на бій, коли ми говоримо про це. Моє повідомлення таке: Такий я", - сказав президент, вибраний від демократичної партії. Система, яка існує зараз, може працювати в інтересах окремих груп, впливових і добре переплетених, але зараз я не буду працювати в рамках цієї системи, додав Обама.
Бюджет Обами передбачає збільшення загальних податків майже на $1 трлн. у наступні десять місяців для найбагатших американців – сімей, дохід яких становить більше $250 тис. на рік, а також фінансистів з Wall Street, співробітників транснаціональних корпорацій, що працюють у США, і нафтових компаній.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас