Індекси США знизилися на тлі перегляду виплат у системі охорони здоров'я, ф'ючерси зростають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США знизилися на тлі перегляду виплат у системі охорони здоров'я, ф'ючерси зростають

Фондовий ринок
180
Американські фондові індекси впали за підсумками торгів у четвер на побоюваннях перегляду правил виплат і списань у системі охорони здоров'я США, які взяли гору над оптимізмом щодо підтримки банківського сектора, повідомило агентство Bloomberg.
Ф'ючерси на американські індекси зростають у п'ятницю на обіцянках уряду США допомогти фінансовому сектору: березневий контракт на Standard & Poor's 500 до 8:44 додав 0,13%, на Dow Jones Industrial Average - 0,14%.
"Доводиться постійно дивитися на екран, щоб відстежити не тільки котирування, але й події у Вашингтоні. Риторика Вашингтона буде основним фактором змін на ринку", - впевнений аналітик бостонської компанії Fiduciary Trust Майкл Маллейні.
Учасники ринку побоюються, що президент США Барак Обама скоротить частку виплат страховим компаніям у системі медичного страхування Medicare, збільшить обов'язкові знижки, які фармацевтичні компанії повинні надавати пацієнтам у рамках програми Medicaid.
Протягом четверга основні фондові індекси США кілька разів змінювали напрямок динаміки зі зростання на падіння - інвестори ніяк не могли вирішити, що пріоритетнішим є - песимізм відносно сектора охорони здоров'я або оптимізм, викликаний надіями на відновлення банків.
Однак в останні 80 хвилин торгів взяли гору понижувальні тенденції після того, як Федеральна корпорація страхування депозитів (FDIC) США оголосила про те, що сукупні фінансові результати американських банків за четвертий квартал 2008 року показали чистий збиток вперше за 18 років.
Не додала оптимізму і слабка статистика: кількість первинних звертання за допомогою з безробіття зненацька зросла, а продажі нових будинків у січні звалилися на 10,2% - до рекордного мінімуму за всю історію відстеження показника з 1963 року.
Підіндекс компаній, які працюють у секторі охорони здоров'я, S&P 500 упав на 5,1%. Котирування акцій UnitedHealth Group Inc. обвалилися на 13%, вартість паперів Humana Inc. обвалилася на 19%, Aetna втратила 11% капіталізації.
Курс цінних паперів Eli Lilly опустився на 4,7% після повідомлення про те, що компанія втратить "кілька сотень мільйонів доларів річного виторгу", якщо будуть затверджені нові правила для програм медичного страхування, запропоновані Обамою.
Ціна акцій фармацевтичної компанії Merck упала на 6,7%, тому що їй, імовірно, доведеться значно знизити вартість низки лікарських препаратів для пільгових категорій населення.
Банк JPMorgan додав у четвер 6,1%, Wells Fargo - 7,1% на очікуваннях державної допомоги банківському сектору.
Вартість паперів General Motors упала на 6,7% після того, як автовиробник зафіксував у четвертому кварталі чистий збиток розміром у $9,6 млрд, який є другим за величиною за його більш ніж столітню історію.
Темпи зростання котирувань акцій IBM стали найвищими за три тижні (3,6%) після підтвердження прогнозу прибутку на поточний фінансовий рік.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився в четвер на 88,81 пункту (1,22%) - до 7182,08 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 33,96 пункту (2,38%) - до 1391,47 пункту.
Standard & Poor's 500 за підсумками торгів зменшився на 12,07 пункту (1,58%), склавши 752,83 пункту. З початку року показник втратив 17%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас