Рівень неповернень по кредитах може скласти близько 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень неповернень по кредитах може скласти близько 30%

Кредит&Депозит
1229
Рівень неповернень по кредитах може скласти близько 30%, якщо влада доб'ється припинення діяльності роботи колекторських компаній. Про це заявив генеральний директор колекторської компанії "ІКСПОІНТ" Роман Кривошеєв.
За його словами, прострочення по банківських кредитах зараз становить до 30%. Однак колекторам вдається стягнути половину цих боргів, тому реальний рівень неповернень - 15%. "Якщо колектори перестануть працювати з банками – то неповернення зростуть на 10-15 процентних пунктів", - говорить генеральний директор колекторської компанії "ІКСПОІНТ" Роман Кривошеєв.
За його словами, припинення діяльності колекторів наблизить дефолт банківської системи. Адже тільки їхня компанія співробітничає з 25 великими і середніми банками.
Раніше міністр юстиції Микола Оніщук і президент України Віктор Ющенко висловлювали сумнів у законності діяльності колекторських компаній.
Офіційні дані НБУ більш скромні - показники по проблемних кредитах - 2,27% від усіх активів банківської системи. А в абсолютному вираженні обсяг проблемних кредитів збільшився за грудень на 19,7%, або 2,96 млрд грн – до 18,015 млрд грн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас