Уряд Венесуели виставить на аукціон банк мільярдера Стенфорда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Венесуели виставить на аукціон банк мільярдера Стенфорда

585
Венесуела має намір продати невеликий банк, який контролює американський мільярдер Ален Стенфорд. Як передає Associated Press, з такою заявою виступив міністр фінансів країни Алі Родрігес. При цьому назву банку він не уточнив.
Родрігес відзначив, що уряд Венесуели зараз вирішує, за якою ціною виставити банк на аукціон. На обговорення цього питання влада має намір витратити не більше 15 днів, сказав міністр фінансів.
Становище Стенфорда погіршилося після того, як комісія із цінних паперів і бірж США звинуватила його в створенні фінансової схеми, за допомогою якої він виманював гроші в добропорядних вкладників, пропонуючи їм нереально високі відсотки на вкладення. Передбачається, що подібним чином Стенфорд незаконно одержав близько 8 млрд дол.
Діяльність банків та інших організацій, що входять у міжнародну групу SFG зі штаб-квартирою в Х'юстоні, власником якої є Ален Стенфорд, припинена в декількох країнах світу, включаючи США, Перу, Венесуелу та Еквадор. Американська комісія із цінних паперів і бірж вважає SFG шахрайською структурою.
Минулого тижня співробітники ФБР передали Стенфорду матеріали звинувачення, однак мільярдер не був арештований, оскільки офіційні звинувачення в скоєнні злочину йому поки не пред'явлені.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас