У Києві буде створено муніципальне таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві буде створено муніципальне таксі

607
Створена за розпорядженням Київського міського голови Леоніда Черновецького робоча група з вивчення діяльності служби таксі розробила план заходів щодо реалізації програми "Муніципальне таксі в м. Києві". Про це повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Євгена Червоненка.
За його словами, найближчим часом планується розробити Правила надання послуг службами таксі, єдині стандарти їх роботи (вимоги до рівня обслуговування, цінової політики і таке інше), принципи надання відповідних дозволів для роботи в цій сфері обслуговування. Особлива увага буде приділена екологічним нормам, вимогам безпеки перевезень пасажирів, єдиним стандартам цінової політики за часом доби і зоною обслуговування та культурою надання послуг.
Є.Червоненко відзначив, що створення проекту "Муніципальне таксі" було очікуваним і необхідним у контексті підготовки до чемпіонату Євро-2012. Передумовами створення міської служби таксі стали безліч скарг громадян та інші проблеми, пов'язані з роботою таксистів. Серед них: ненадходження коштів у бюджети всіх рівнів від діяльності великої кількості "сірих" і "чорних" перевізників, невідповідний технічний стан автомобілів, загроза безпеці пасажирів. Крім того, на переконання Є.Червоненка, у столиці фактично панує хаос у ціноутворенні на послуги таксі, а пропозиції в аеропортах і на вокзалах з неадекватними тарифами просто псують імідж столиці. Більше половини таксистів не платять податки, а більшість перевізників ігнорують вимоги нормативних документів. Ніхто не контролює стан здоров'я водіїв.
Як очікується, організація муніципального таксі в столиці дозволить забезпечити киян і гостей міста якісною, продуманою і безпечною системою таксомоторних перевезень. Робота водіїв буде здійснюватися за наявності ліцензійної картки, яку водій одержує тільки після здачі відповідного іспиту. Проробляється питання супутникового спостереження за кожним таксомотором. На базі системи спостереження, що, до речі, гарантує і більшу безпеку пасажирів, буде розроблена сучасна диспетчерська служба замовлень.
Крім того, передбачається ввести страхування пасажирів. Також планується підвищити вимоги до автомобілів – проходження технічного огляду, внутрішнє і зовнішнє оформлення, обов'язкова облаштованість транспортного засобу таксометрами і, для зручності пасажира, платіжними терміналами. Програмою передбачається створення школи для таксистів, стоянок для автомобілів у місцях найбільшого скупчення пасажирів: вокзали, аеропорти, готелі, торгові центри тощо. Буде також створений Реєстр "Київське міське таксі".
"Столична влада наполягає на впорядкуванні сфери таксомоторних перевезень і ми це будемо робити винятково ринковими методами на основі конкуренції з іншими учасниками ринку таксі. До нашої роботи ми обов'язково будемо залучати об'єднання таксистів. Ми вивчили позитивний досвід європейських столиць, який будемо враховувати при організації муніципального таксі в Києві. Усі процедури будуть зрозумілими і доступними учасникам ринку. Ці заходи допоможуть під час кризи створити досить велику кількість легальних робочих місць", – відзначив Є.Червоненко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас