Прогноз: В Україні приріст кількості торгових точок в цьому році складе 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прогноз: В Україні приріст кількості торгових точок в цьому році складе 15%

622
В Україні приріст кількості магазинів торговельних мереж цього року складе 15%. Такий прогноз зробили в Українській торговельній гільдії. Як вказується в повідомленні, у цей час в Україні працює понад 800 мережевих операторів у всіх товарних категоріях.
В 2008 році роздрібні мережі, що працюють в Україні, збільшили кількість своїх магазинів на 29%. Торік іноземні мережі продовжували активно працювати. У березні 2008 року в Києві відкрився перший гіпермаркет мережі Auchan, а також перший магазин мережі Zara. Географія інтересів лідерів європейського роздробу не обмежується Києвом. У грудні з'явився другий DIY компанії Praktiker у Миколаєві і ведеться будівництво гіпермаркета в столиці. Мережа OBI відкрила восени 2008 року перші магазини в Харкові і Маріуполі, також готується до відкриття гіпермаркет в Одесі. За прогнозами самих мережевиків, приріст кількості торговельних точок в 2009 році буде мінімальним і складе лише 15%.
Проте, незважаючи на істотне погіршення макроекономічної ситуації, у цілому кількість торговельних об'єктів, судячи із заяв самих же мережевих операторів, в 2009 році може збільшитися.
При цьому 65% роздрібних мереж заявляють про можливість відкриття нових магазинів, і порядку 40% говорять про можливість закриття нерентабельних торговельних точок. "Таким чином, у найближчій перспективі може спостерігатися процес "міграції" операторів при незначному в цілому збільшенні кількості торгових центрів", - відзначають аналітики компанії.
Довідка "Українська торговельна гільдія" - консалтингова компанія на ринку нерухомості України, що спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів: аналіз ділянки, маркетингові дослідження, розробка концепцій, залучення інвестицій, служба замовника, набір орендарів, реалізація площ, керування нерухомістю. Проектний портфель "Української торговельної гільдії" включає всі види нерухомості: торговельну, офісну, складську, готельну і житлову.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас