АУБ: Уряд може надати допомогу позичальникам банків, що отримали валютні кредити і не спроможні тепер їх обслуговувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Уряд може надати допомогу позичальникам банків, що отримали валютні кредити і не спроможні тепер їх обслуговувати

1817
Уряд може надати допомогу позичальникам банків, що отримали валютні кредити і не спроможні тепер їх обслуговувати. Про це заявив президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко, повідомляє прес-служба АУБ.
"Уряд може надати підтримку позичальникам банків, що отримали валютні кредити і не спроможні тепер у повній мірі їх обслуговувати. Зокрема, уряд може відібрати окремих позичальників, що взяли валютні кредити під власні квартири, прорахувати їх річну заборгованість і викупити їх у банків. Це будуть відносно невеликі кошти, але це буде реальна допомога і позичальникам, і банкам. А банки можуть надати таку інформацію", - зазначив він.
За його словами, така сама ситуація і з транспортниками. "Треба зібратись і проаналізувати, скільки реально вони заборгували банкам, скільки вони мають сплатити, скажімо, у цьому році. Там не така велика сума, щоб уряд не мав змоги викупити у банків ці борги", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас