Точка зору: Росія повинна поставити бар'єр на шляху вивезення капіталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Росія повинна поставити бар'єр на шляху вивезення капіталів

305
Події останніх місяців наочно продемонстрували необхідність контролю і регулювання російського валютного ринку. Про це повідомив голова Ради Федерації Сергій Миронов.
Замість того, щоб обслуговувати потреби реальної економіки, ринок, за словами спікера верхньої палати, перетворився в поле великої спекулятивної гри, що веде до ослаблення російської економіки, погіршення умов роботи підприємств і життя громадян Росії. Усього за півроку курс долара виріс на 50 відсотків. Відповідно подорожчав імпорт, а він становить майже половину обороту роздрібної торгівлі і споживання людей. Кошти, направлені державою на підтримку економіки, у значній мірі пішли на скуповування і вивіз за кордон іноземної валюти, вважає С.Миронов.
На думку С.Миронова, введення податку в розмірі 20 відсотків на вивіз юридичними особами капіталів за кордон дозволить вирішити ці проблеми. "Спекулювати проти рубля стане збитково, гроші підуть в економіку, почнуть працювати усередині країни", - відзначив він. С.Миронов ще раз підкреслив, що мова йде про податок саме на вивіз капіталів і саме юридичними особами. Операції імпорту, розрахунки за позиками, закордонні поїздки громадян він не зачепить. І в той же час захистить економіку Росії від фінансових спекулянтів.
Цей захід, впевнений голова Ради Федерації, і сьогодні дуже актуальний. Для виходу із кризи нам потрібно забезпечити нормальне фінансування підприємств, реалізувати програми державної підтримки економіки. С.Миронов вважає, що Росії сьогодні необхідно поставити бар'єр на шляху вивозу капіталів.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас