Євросоюз не задоволений падінням курсу британського фунта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз не задоволений падінням курсу британського фунта

851
Офіційні представники Євросоюзу впевнені у тому, що падіння курсу британського фунта до рекордно низьких значень відносно євро створює підвищений ризик дестабілізації економіки Великобританії. Такі дані містяться в підготовленому ще минулого місяця Європейською комісією і Радою міністрів фінансів Європейського союзу документі.
Доповідь була підготовлена до зустрічі міністрів фінансів країн "Великої сімки" і виявився зараз у розпорядженні агентства Bloomberg. У ньому говориться, що стрімке падіння, яке зазнає британська валюта, піднімає питання щодо стабільності другої за розміром економіки Європи.
Даний документ суперечить заявам британського прем'єра Гордона Брауна, озвученим 13 лютого, про те, що низький курс національної валюти скоріше допомагає економіці країни боротися із кризою, ніж погіршує ситуацію.
За останні 12 місяців курс фунта до єдиної європейської валюти знизився на 18%. Це викликає побоювання в інвесторів щодо можливості уряду Великобританії впливати на ситуацію у фінансовій системі, особливо на тлі величезних витрат на допомогу, що надається британському банківському сектору з боку держави.
В односторінковій доповіді Єврокомісії міститься також схвалення політики Барака Обами, спрямованої на підтримку "сильного долара", і заклик до влади Китаю почати більш ефективні зусилля для досягнення "реального курсу юаню відносно євро". Японські монетарні регулятори, на думку укладачів документа, "не повинні втручатися в процес зміцнення ієни до інших валют".
Що стосується фунта, то його знецінювання викликає побоювання в політиків на континенті у зв'язку з тим, що даний факт може збільшити рецесію в країнах єврозони через зниження експортних поставок у Великобританію, що є основним торговельним партнером Євросоюзу.
Французькі та ірландські фінансові міністри вже прямо звернулися до влади Об'єднаного королівства з питанням, що стосується їхньої валютної політики. На їхню думку, дії Банку Англії "не досить ефективні в питанні підтримки стабільного курсу фунта стерлінгів" і вважають, що Британія "запускає процес конкуруючої девальвації валют".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас