У МВФ запевняють в незмінності планів щодо надання Україні допомоги у кризовий період — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ запевняють в незмінності планів щодо надання Україні допомоги у кризовий період

1956
Міжнародний валютний фонд "повністю вірний завданню" допомогти Україні в цей кризовий період. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр під час зустрічі з головою Верховної Ради Володимиром Литвином.
"Ми повністю вірні завданню допомогти Україні в ці складні часи", - запевнив М.Альєр.
Він також відзначив важливість розробки спільного плану дій заради системного подолання кризи і висловив готовність із боку МВФ сприяти "побудові діалогу" між гілками влади в Україні.
У свою чергу, В.Литвин заявив, що парламент налаштований на продовження співробітництва із МВФ, зокрема, на рівні профільних комітетів. "Я переконаний у необхідності продовження діалогу заради зменшення наслідків кризи, - сказав спікер. - Ми вкрай зацікавлені в продовженні співробітництва".
Під час зустрічі В.Литвин також відзначив необхідність внесення на розгляд парламенту погодженого на рівні Президента України та уряду законопроекту про зміни в державний бюджет на поточний рік.
Верховна Рада України, сказав В.Литвин, могла б проробити відзначений документ разом з місцевими органами влади. Таким погодженим законопроектом, відзначив він, була б засвідчена спільна відповідальність, "продемонстрований економічний реалізм".
При цьому В.Литвин висловив стурбованість із приводу того, що бюджет розглядається "як інструмент зведення політичних рахунків".
На думку голови ВР, послідовність дій повинна була б бути наступною: "Внести погоджені зміни в Бюджетний кодекс, подивитися, які закони необхідні для поповнення дохідної частини бюджету, і одночасно працювати над змінами в бюджет, проаналізувавши його реалістичність". "Це процес, який відкриває діалог", - переконаний В.Литвин. "Необхідно не піддаватися бажанню здійснити непродумані дії. Потрібні максимально зважені підходи та оптимально вивірені рішення, політична відповідальність", - підкреслив він.
Під час зустрічі також відбувся обмін думками про шляхи вирішення проблем банківської сфери. В.Литвин висловив думку, що Національному банку України, уряду і Верховній Раді України необхідно розробити погоджений план дій для подолання кризи у фінансово-банківському секторі, відзначивши, що всі дії НБУ зараз повинні бути "абсолютно поза політикою, транспарентні і мотивовані".
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас