Євродепутати закликають надати Україні стабілізаційний пакет на час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євродепутати закликають надати Україні стабілізаційний пакет на час кризи

1380
Парламентський комітет з питань співробітництва Україна-Європейський Союз закликає європейські інституції, зокрема, Європейську Комісію і Раду ЄС у зв'язку з фінансовою кризою надати Україні стабілізаційний пакет. Про це в середу в Брюсселі по закінченню засідання парламентського комітету повідомив співголова, депутат Європейського парламенту Адріан Северін.
У зв'язку із цим він зачитав п.17 відповідної заяви і рекомендацій: "Закликаємо Європейський Союз, використовуючи ресурси Європейського інвестиційного банку, допомогти Україні наданням стабілізаційного пакета".
Європарламентарій впевнений, що ЄС повинен допомогти Україні як "єдиному стратегічному партнерові і також через те, що поодинці впоратися із кризою буде складно.
"Ми повинні включити Україну в консолідовану стратегію, що розробляється для ЄС", - підкреслив він.
А.Северін висловив упевненість, що в таку консолідовану стратегію, спрямовану на подолання фінансової економічної кризи, повинні бути включені кілька країн-сусідів ЄС, стабільність яких важлива для європейського співтовариства.
Крім того, європейський депутат вважає, що фінансовий інструмент для боротьби з подоланням кризи "повинен вироблятися разом".
У свою чергу, співголова з української сторони Борис Тарасюк підкреслив, що дана позиція є "рекомендацією Європейської Комісії надати Україні стабілізаційний пакет".
Разом з тим він додав, що тільки ЄС буде вирішувати питання щодо можливої допомоги, яка офіційно може бути надана Україні.
Крім того, український депутат висловив надію, що дискусія відносно обговорення ситуації буде проведена в Європейському парламенті.
"Що ми можемо очікувати, так це можливі дискусії відносно фінансової ситуації в Східній Європі, і як ЄС зможе на неї відреагувати. Ми вважаємо, що наша пропозиція буде розглянута", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас