Криза знищила виробництво валянок у Білорусії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза знищила виробництво валянок у Білорусії

549
"Сміловицька валяльно-повстяна фабрика" - єдиний у Білорусії завод з виробництва валянків - зупинилася до вересня 2009 року. Як заявив газеті "Телеграф" директор підприємства Василь Сабан, виробництво буде частково законсервоване.
Головною причиною зупинки виробництва валянок стала криза, яка охопила підприємство ще з осені 2008 року. "З жовтня минулого року ми не реалізували жодної партії валянків за межі країни", - відзначив Василь Сабан.
Підприємство в Сміловичах є єдиним у Білорусії, яке спеціалізується на промисловому виробництві валянків. Традиційно підприємство експортувало практично всю вироблену продукцію в Росію, однак зараз ця торгівля зупинена.
"Багато російських партнерів, як і раніше, прагнуть закуповувати продукцію нашого підприємства, але власних коштів їм не вистачає, а кредити для цього банки не видають", - відзначив директор підприємства.
Один зі способів виходу з даної ситуації Василь Сабан бачить у розширенні асортиментів продукції, що випускається: "До 60% валянків, що випускаються, планується замінити іншими товарами народного споживання".
За матеріалами:
Версії.сом
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас