У столичному метрополітені заявляють, що наказу про перехід на економний режим роботи підприємства не існує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столичному метрополітені заявляють, що наказу про перехід на економний режим роботи підприємства не існує

471
У КП "Київський метрополітен" заявляють, що наказу начальника Київського метрополітену Петра Мірошникова "Про першочергові заходи щодо запобігання наслідків фінансової кризи" щодо переходу на ощадливий режим роботи не існує. Про це говориться в офіційному повідомленні прес-служби метрополітену, оприлюдненому на веб-сайті підприємства.
"Дійсно, в умовах фінансової кризи метрополітен змушений планувати свою роботу, спрямовану на впровадження економії певних ресурсів, однак у цей час ніякого рішення про якісь зміни в роботі метрополітену не прийнято", - говориться в заяві.
На переконання авторів цієї заяви, Блок Віталія Кличка, який поширив "власні фантазії" про існування такого наказу, краще доклав би зусилля до роботи транспортної комісії Київради, щоб у бюджеті міста була передбачена компенсація метрополітену за перевезення пільгових категорій пасажирів, а також кошти на розвиток стратегічного транспорту столиці.
"Зараз же, замість 127 млн. грн., Держбюджет обіцяє виділити метрополітену 22,5 млн. грн., а міський бюджет замість 88 млн. грн. - ні копійки", - говориться в заяві. Коментуючи ситуацію, П.Мірошников підкреслив, що питання безпеки і якості обслуговування пасажирів залишаються пріоритетними для керівництва підземки.
Як повідомлялося, 24 лютого, прес-служба Блоку Віталія Кличка поширила інформацію, що з 1 березня Київський метрополітен переходить у режим жорсткої економії, що у свою чергу несе загрозу безпеці пасажирів метро. За даними представників блоку, П.Мірошников підписав наказ "Про першочергові заходи щодо запобігання наслідків фінансової кризи", згідно з яким видатки на матеріали, комплектуючі, запасні частини будуть зменшені до 50%, а окремим розпорядженням керівництва буде зменшений "розмір руху поїздів", а видатки на оплату праці зменшаться на 25%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас