Яценюк: Криза - саме час для секвестру держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Криза - саме час для секвестру держбюджету

Казна та Політика
1022
Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк вважає абсурдною думку уряду про те, що держбюджет краще не переглядати в умовах кризи. Про це народний депутат заявив у середу в Тернополі, де перебуває з робочою поїздкою, повідомили "proua" у прес-службі Яценюка.
За словами Яценюка, сьогодні конче необхідно ухвалювати зміни в держбюджет у частині його секвестування. "Необхідно показати, скільки реально в держави є коштів, і на що ми їх витрачаємо. А також - значно скоротити зайве фінансування державного апарату. І це треба робити саме зараз", - вважає народний депутат.
Лідер "Фронту змін" впевнений, що кризовий час не перешкода для внесення змін у держбюджет, скоріше, навпаки – найкращий час для таких кроків. "Ми повинні сказати людям правду, показати реальний бюджет, а не той фіктивний, яким сьогодні керується уряд", - відзначив Яценюк.
На думку лідера "Фронту змін", щоб внести зміни в держбюджет, необхідні мінімальний час і бажання уряду. "У Мінфіні все вже підготовлене. Зміни розробив ще Віктор Пинзеник (колишній міністр фінансів – Авт.)", - заявив Яценюк.
Відповідаючи на запитання журналістів із приводу доцільності проведення акцій протесту, які останнім часом пройшли по всій Україні, Яценюк сказав: "Людина повинна відстоювати свою позицію, але тільки в тому випадку, якщо впевнена, що доб'ється результатів. А якщо ні, то вона стає знаряддям у руках політичних сил, які бояться не дожити до наступних виборів. У такому випадку у виграші будуть політики, а не люди".
У прес-службі відзначають, що в селі Заривинці Яценюк відвідав пенсіонерку Ганну Матрак, яка торік подарувала йому сорочку-вишиванку, і подякував їй за подарунок. Цього разу лідер "Фронту змін" одержав у подарунок від Матрак хліб, вишитий рушник і символічний рукодільний килимок.
У розмові із селянами Яценюк заявив про те, що цього року посівна кампанія пройде нормально, не дивлячись на кризу. Він відзначив, що кошти на кредитування АПК є в уряду і банків. "Необхідно, по-перше, вирішити питання із пролонгацією вже виданих кредитів, дати підживлення для АПК. Інакше село не витримає", - вважає лідер "Фронту змін". За словами Яценюка, сьогодні село рятує те, що самі аграрії звикли, що ними ніхто не займається і виживати треба самостійно.
"Що виростили, то й з'їли, що мають, то й ділять. Але нам треба зрозуміти, що для країни найбільш важливе питання сьогодні – продовольча безпека. Село треба прокредитувати. Щоб не виникла ситуація, коли влітку неврожай, ціни виростуть і в результаті одержимо ще й дефіцит продуктів харчування", - відзначив Яценюк.
У середу закінчується чотириденна робоча поїздка Яценюка по західних регіонах країни, під час якої він відвідав Львівську, Івано-Франківську і Тернопільську області.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас