Кабмін ввів єдиний мінімальний тариф для внутрішніх вантажних автоперевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ввів єдиний мінімальний тариф для внутрішніх вантажних автоперевезень

Казна та Політика
2864
Кабінет Міністрів ввів єдиний мінімальний тариф для внутрішніх вантажних автомобільних перевезень. Відповідну постанову Кабмін прийняв на відкритому засіданні в середу.
За словами міністра транспорту та зв'язку Йосипа Вінського, такий захід є серйозним актом державного регулювання економіки, але в поточній ситуації він необхідний, оскільки через демпінгову політику окремих великих перевізників під загрозою перебуває робота цілої галузі.
Згідно із проектом постанови, який схвалили міністри, розмір тарифу буде залежати від ціни на паливо і вантажопідйомності автотранспорту.
У той же час прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Міністерству транспорту та зв'язку, Державній податковій адміністрації та іншим зацікавленим відомствам при оформленні тексту постанови внести туди механізм відповідальності за здійснення перевезень нижче даного тарифу.
Разом з тим, на думку першого заступника міністра фінансів Ігоря Уманського, необхідно було б перед прийняттям цього рішення провести аналіз щодо впливу введення такого тарифу на економіку в цілому і на бюджетну сферу зокрема.
Як повідомляло агентство, раніше Міністерство транспорту та зв'язку ініціювало збільшення штрафу за каботажні вантажні автомобільні перевезення, що здійснюються нерезидентами, в 100 разів із 10 до 1 тис. мінімумів, неоподатковуваних податками (1 неоподатковуваний податком мінімум - 17 гривень).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас