Банкрутство General Motors може стати "золотим дном" для банкірів і юристів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкрутство General Motors може стати "золотим дном" для банкірів і юристів

2518
Банкрутство General Motors може стати "золотим дном" для банкірів, бухгалтерів і адвокатів, яким принесе можливість заробити на даній процедурі до 1,2 млрд доларів, повідомляє Bloomberg. У випадку банкрутства автогіганту цей показник міг би перевершити рекордні гонорари радників і юристів, отримані при краху Lehman Brothers Holdings Inc.
Нагадаємо, що Lehman Brothers заплатив приблизно 906 млн доларів за професійні послуги юристів та інших фахівців.
Юридичні фірми, включаючи такі як Dewey & Leboeuf LLP і Weil, Gotshal & Manges LLP, які вже є консультантами автогіганту, можуть бути серед тих, хто виграє від процедури банкрутства GM, відзначає "Фінмаркет".
Також варто додати, що американський концерн GM у цей час намагається знизити витрати, щоб зменшити розмір боргу (62 млрд доларів, крім урядових позик).
У компанії на даний момент тільки два шляхи: запустити процедуру банкрутства або чекати від уряду додаткових державних субсидій. У випадку банкрутства державі доведеться надати фінансові гарантії, щоб урятувати галузь від повного краху.
Прогнози щодо продажів General Motors і Chrysler в 2009 році постійно знижуються через загальний стан американського ринку. Якщо торік американці купили 13,2 млн автомобілів, то в цьому продажі можуть упасти до 9,5 млн. А якщо врахувати, що в середньому за десятиліття з 1998 по 2007 рік включно американці купували по 16,1 млн автомобілів, спад виглядає ще більш глибоким.
За словами голови Chrysler Роберта Нарделлі, банкрутство "стало б нестерпним шоком не тільки для наших постачальників, але й для постачальників інших автовиробників. Це стало б катаклізмом для всієї автоіндустрії". Ліквідація Chrysler може привести до того, що американська економіка втратить від 2 до 3 млн робочих місць.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас