Експерт: Підвищення ввізного мита приведе до подорожчання побутової техніки на 5-10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підвищення ввізного мита приведе до подорожчання побутової техніки на 5-10%

1714
Підвищення чинної ставки ввізного мита на імпортовані в Україну товари приведе до подорожчання побутової техніки на 5-10%. Таку думку висловив виконавчий директор компанії "Фокстрот. Техніка для дому" Олексій Павленко.
За його словами, введення нового мита безпосередньо вплине на подорожчання партій товарів, які будуть завезені в Україну після 5 березня ц.р. оскільки додаткове мито становить 13%, відповідно, сума платежів на митниці виросте на 15,6% (з урахуванням пропорційно збільшеного ПДВ).
При цьому значним за своїм впливом на зростання вартості товарів буде фактор зміни курсу гривні, який на сьогодні ніхто не береться прогнозувати. О.Павленко також відзначив, що мито стосується дуже широкого переліку товарів – майже всієї дрібної побутової техніки (фени, чайники, праски та ін.), майже всієї великої побутової техніки (холодильники, мікрохвильові печі, плити, духовки, вбудована техніка, нагрівачі води) і багатьох інших товарів.
При цьому миттєвого зростання цін на побутову техніку в магазинах очікувати не варто, оскільки достатня кількість техніки була закуплена до введення нового мита. Очікується поступове зростання цін на побутову техніку відповідно до частки нових надходжень у залишках товару. Виконавчий директор компанії відзначив, що в найближчі кілька тижнів (до 8 березня) ціни на побутову техніку в магазинах мережі не зміняться. Компанія "Фокстрот. Техніка для дому" має намір вжити необхідних заходів, щоб мінімізувати вплив підвищеного мита на вартість продукції в магазинах мережі.
Як повідомлялося, 20 лютого ц.р. президент України Віктор Ющенко підписав Закон України №923-VІ "Про внесення змін у деякі закони України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв'язку зі світовою фінансовою кризою".
Законом передбачається введення строком на шість місяців тимчасової надбавки в розмірі 13% до чинних ставок ввізного мита. Ця надбавка вводиться винятково з метою відновлення рівноваги платіжного балансу, стан якого визначено як критичний відповідно до чинних правил, і прирівнюється до ввізного мита в розумінні Закону України "Про Єдиний митний тариф".
Визначений список товарів, які не є критичним імпортом. Що стосується товарів непродуктової групи, то на 13% підвищаться мита на ввезені кам'яне вугілля, шкіряний і хутряний одяг, килими, тканину, цеглу, холодильники, двигуни, кухонні плити, легковий, вантажний і пасажирський транспорт.
Довідка Компанія "Фокстрот. Техніка для дому" була заснована в 1994 році, займається оптовим і роздрібним продажем аудіо-, відео-, побутової техніки та електроніки в мережевому сегменті. Станом на 1 лютого 2008 року компанія "Фокстрот. Техніка для дому2 включає: 209 супермаркетів "Фокстрот. Техніка для дому", 32 гіпермаркети "Foxmart", 18 салонів "Фокстрот. Цифрова техніка" і 32 стокові центри "Техношара" в Україні, а також 4 супермаркети "Фокстрот" і 2 гіпермаркети "Foxmart" у Молдові.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас