Jaguar і Land Rover заморожують зарплати, щоб не скорочувати місця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar і Land Rover заморожують зарплати, щоб не скорочувати місця

216
Британські автовиробники Jaguar і Land Rover домовилися із профспілками не проводити протягом найближчих двох років скорочення робочих місць.
В обмін на це співробітники погодилися на введення чотириденного робочого тижня, заморожування зарплати до жовтня 2010 року і на введення змінного графіка роботи на всіх підприємствах у центральній частині Великобританії.
Профспілка була змушена укласти цю угоду з Jaguar і Land Rover для того, щоб уникнути додаткових скорочень робочих місць, які могли бути викликані падінням продажів автомобілів і світовою фінансовою кризою.
Угода із профспілками, про яку офіційно планується оголосити тільки в четвер, допоможе британським автовиробникам заощаджувати близько 60 мільйонів фунтів стерлінгів на рік.
Нагадаємо, що наприкінці минулого року керівництво концерну Jaguar Land Rover оголосило про свій намір скоротити в цілому більше 400 робочих місць на трьох заводах у Великобританії – у містах Соліхалл, Хейлвуд і Кастл Бромвич.
Також планувалося звільнити співробітників у двох інжинірингових центрах, а деяким працівникам запропонувати піти у відпустку зі збереженням 80% заробітної плати.
Також варто відзначити, що уряд Великобританії прийняв рішення підтримати вітчизняний автопром, надавши компаніям держгарантії на одержання пільгового кредиту в розмірі 1,3 мільярди фунтів стерлінгів від банку European Investment Bank і ще одну позику на мільярд фунтів стерлінгів, яка повинна бути направлена на розробку екологічно чистих машин.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас