Угорський OTP Bank потребує 1,5 млрд дол. капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорський OTP Bank потребує 1,5 млрд дол. капіталу

2088
Нестача капіталу найбільшого угорського банку OTP Bank Nyrt. може скласти близько $1,5 млрд у найближчі 2 роки, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на прогноз Bank of America.
"Ми не віримо в те, що в OTP на даний момент досить капіталу, щоб пережити рецесію" і збитки по безнадійних боргах, говориться в доповіді групи аналітиків Bank of America на чолі із Крістіною Марзеа.
Країни Східної Європи постраждали під час світової фінансової кризи, яка паралізувала кредитно-грошові ринки і перекрила потоки інвестицій. Центральний банк Угорщини очікує, що ВВП країни скоротиться на 3,5% в 2009 році. OTP веде переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку про можливу участь останнього в капіталі групи і її дочірніх банків, у тому числі в Україні, після того як чистий прибуток OTP зменшився в минулому кварталі на 97%.
Багато ключових ринків ОТР зіткнулися із проблемами: Угорщина, Україна і Сербія були змушені вдатися до міжнародної допомоги, щоб запобігти дефолту, кредитні рейтинги Росії та Болгарії були знижені через погіршення, що очікується, економічної ситуації.
У випадку дефолту України або Угорщини потреби ОТР у додатковому капіталі значно перевищать $1,5 млрд, стверджують аналітики Bank of America. Ризики угорського банку в Україні оцінюються в 659 млрд угорських форинтів ($2,8 млрд).
Українська "дочка" угорського банку - ОТП банк (Київ) планує збільшити статутний капітал на 39% за рахунок залучення $50 млн на умовах субординованого кредиту, а також прямого уливання коштів у статутний капітал на суму $100 млн.
Як повідомлялося раніше, у листопаді 2006 року OTP Bank придбав російський Инвестсбербанк за $477 млн і згодом перейменував його в ОТП банк. Через рік група зробила в РФ ще одне придбання, купивши ТОВ "Донськой народний банк" (м.Гуково, Ростовська область). За 100% регіонального банку угорці заплатили $40,95 млн.
Російський ОТП банк за підсумками 2008 року зайняв 43-е місце за розміром активів у ренкінгу "Інтерфакс-100", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас