Литвин за введення кримінальної відповідальності за відмову повертати депозити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин за введення кримінальної відповідальності за відмову повертати депозити

Кредит&Депозит
2071
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за введення парламентом кримінальної відповідальності за відмову банків повертати депозити вкладникам.
Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 24 лютого.
"Я вважаю, що потрібно прийняти законодавче рішення про кримінальну відповідальність за неповернення депозитів", - сказав він.
Спікер підкреслив, що ті вкладники банків, термін дії депозитів яких уже минув, повинні одержати свої гроші у відповідних фінансових структурах.
Литвин також виступив за пролонгацію виплат по тих кредитах, процентну ставку по яких банки значно збільшили останнім часом.
На його думку, необхідне ухвалення компромісного рішення щодо стабілізації фінансової ситуації, яке б не лягло тяжким вантажем тільки на банки або тільки на їхніх вкладників.
"Не може бути такою ситуація, що за минулий рік прибуток банків виріс на 70%, а люди все втрачають. Я виходжу з того, що тут потрібна спокійна зважена розмова і прийняття відповідних рішень, для того щоб остаточно не добили довіру до банків", - сказав він.
Спікер вважає, що для повернення довіри людей до банків потрібно прийняти складні, непопулярні заходи і створити прозору систему рефінансування банків.
Як повідомляло агентство, Президент Віктор Ющенко стурбований тим, що банки не повертають резерви страховиків, розміщені на депозитах, а також відсутністю прозорих і рівноправних умов співробітництва банків і страхових компаній.
Банк "Надра", що входить у групу найбільших, має намір повернути 1,2 млрд. гривень простроченої заборгованості своїх клієнтів в 2009 році.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас