АУБ закликає банки утриматися від підвищення відсотків по виданих кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ закликає банки утриматися від підвищення відсотків по виданих кредитах

Кредит&Депозит
1293
Асоціація українських банків (АУБ) закликає банки утриматися від підвищення відсотків по виданих кредитах, а також продовжити строки повернення кредитів, говориться в повідомленні, опублікованому на офіційному веб-сайті АУБ.
"Рекомендуємо банкам не підвищувати відсотки по виданих кредитах, продовжити строки повернення кредитів, підтримувати тих позичальників, які й у цей час здійснюють прийнятні для них виплати по кредитах", - відзначається в документі.
Разом з тим, АУБ підкреслює, що дії влади з перешкоджання поверненню кредитів виливаються в затримки з видачею вкладів. У цілому в АУБ вважають, що українське законодавство на даний момент захищає боржника в більшій мірі, ніж кредитора.
"Перешкоди, створювані владою банкам у поверненні кредитів, прямо позначаються на затримці банками видачі депозитних вкладів… Банк може забезпечити безумовне повернення вкладів тільки завдяки реалізації всіх передбачених законом заходів для прискореного повернення кредиту", - вважають в асоціації.
Серед таких заходів АУБ указує на стягнення закладеного майна без судового рішення на підставі прав, наданих самими позичальниками за договором застави і/або іпотеки.
Як повідомлялося, міністр юстиції України Микола Оніщук у лютому заявив, що діяльність колекторських компаній є незаконною, оскільки вони працюють без ліцензій і одержують незаконний доступ до персональних даних боржників.
В асоціації також виступають за скасування нарахування податків на нереалізовані доходи від курсових коливань.
"АУБ закликає владні структури, замість поширення економічно помилкової інформації про нібито величезні прибутки банків внести відповідні зміни в податкове законодавство, які зробили б неможливим нарахування податків на нереалізовані доходи від курсових коливань", - підкреслюється в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас