Moody's знизило рейтинги 15 банків Казахстану, в тому числі найбільших — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинги 15 банків Казахстану, в тому числі найбільших

Казна та Політика
935
Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service, проаналізувавши наслідки глобальної економічної кризи на економіку Казахстану, знизило рейтинги по зобов'язаннях і депозитах 15 банків країни.
Зокрема, старший рейтинг БТА банку по незабезпечених зобов'язаннях в іноземній валюті знижено до "В1" з "Ва1", Казкомерцбанку - до "Ва3" з "Ва1", Народного банку - до "Ва2" з "Ваа3".
Прогноз для двох останніх банків - "негативний", для БТА банку – невизначений.
Згідно з повідомленням, депозитні і кредитні рейтинги п'яти інститутів, раніше поміщених у список на перегляд з можливістю зниження, були підтверджені.
Депозитні і кредитні рейтинги чотирьох інститутів залишаються в списку на перегляд з можливістю зниження, рейтинги одного банку переглядаються без очікувань зниження або підвищення.
Прогноз по депозитних і кредитних рейтингах усіх казахських фінансових інститутів, крім тих, які перебувають у списку на перегляд, - "негативний".
Одночасно агентство знизило рейтинги фінансової стійкості шести банків і підтвердило ці рейтинги для трьох банків. Рейтинги фінансової стійкості шести інших казахських фінансових інститутів, раніше не включених у список на перегляд, підтверджені.
Для шести банків прогноз цих рейтингів - "стабільний", для дев'яти - "негативний".
Зниження рейтингів, яке завершує процес перегляду, почато 12 грудня 2008 року, відбиває посилення негативного впливу світової економічної кризи на казахстанську економіку і її фінансові інститути, повідомило агентство.
Рейтинг фінансової стійкості БТА банку знижений до "E+" з "D-" (прогноз - "негативний"); депозитні рейтинги в національній і іноземній валюті знижено до "B1" з "Ba1"; рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - до "B1" з "Ba1"; рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті - до "B2" з "Ba2"; рейтинг молодшого субординованого боргу в іноземній валюті - до "Caa1" з "Ba3". Депозитні і боргові рейтинги банку поміщені в список на перегляд без очікувань по результату.
Рейтинг фінансової стійкості АТФ-Банку знижений до "E+" з "D-"; депозитний рейтинг у національній валюті знижено до "Ba1" з "Baa2"; рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - до "Bа1" з "Baа2"; рейтинг молодшого субординованого боргу в іноземній валюті - до "Bа3" з "Ba1" (прогноз по всіх рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Темірбанку збережений на рівні "E" (прогноз - "стабільний"); депозитні рейтинги в національній і іноземній валюті знижені до "B3" з "B2"; рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті знижено до "B3" з "B2"; рейтинг субординованого боргу в іноземній валюті - до "Caa1" з "B3". Депозитні і боргові рейтинги банку залишаються в списку на перегляд з можливим подальшим зниженням.
Рейтинг фінансової стійкості Казкомерцбанку знижений до "E+" з "D-"; депозитні рейтинги в національній і іноземній валюті знижено до "Bа3" з "Ba1"; рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - до "Bа3" з "Ba1"; рейтинг субординованого боргу - до "B1" з "Ba2"; рейтинг молодшого субординованого боргу знижено до "В3" с "Ba3" (прогноз по всіх рейтингах банку "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості банку "Центркредит" знижений до "E+" з "D-"; депозитні рейтинги в національній та іноземній валюті знижені до "Bа3" з "Ba1"; рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - до "Bа3" з "Ba1"; рейтинг субординованого боргу - до "B2" з "Ba2"; рейтинг молодшого субординованого боргу - до "В3" з "Ba3" (прогноз по всіх рейтингах банку "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Народного банку знижений до "D-" з "D"; депозитний рейтинг у національній валюті знижено до "Ba2" з "Baa3"; депозитний рейтинг в іноземній валюті - до "Ba2" з "Ba1"; рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті - до "Ba2" з "Baa3" (прогноз по всіх рейтингах банку "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Нурбанку збережений на рівні "E+" (прогноз - "стабільний"); депозитні рейтинги в національній і іноземній валюті знижено до "B2" з "B1" (прогноз по депозитних рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Цеснабанку збережений на рівні "E+"; депозитні рейтинги в національній та іноземній валюті знижено до "В3" з "B1" (прогноз по всіх рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Житлового будівельного ощадного банку Казахстану збережений на рівні "E+" (прогноз - "стабільний"); депозитний рейтинг у національній валюті знижено до "Baa3" з "Baa2" (прогноз "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Delta Bank підтверджений на рівні "E+"; депозитні рейтинги в національній та іноземній валюті підтверджені на рівні "B3" (прогноз по всіх рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Ексімбанку підтверджений на рівні "E+"; депозитні рейтинг у національній та іноземній валюті підтверджені на рівні "B3" (прогноз по всіх рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Євразійського банку підтверджений на рівні "E+" (прогноз - "стабільний"); депозитні рейтинги у національній та іноземній валюті підтверджені на рівні "B1" (прогноз по депозитних рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Kaspi Bank знижений до "E+" з "D-"; депозитні рейтинги в національній та іноземній валюті знижено до "B1" з "Ba3" (прогноз по всіх рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості дочірнього банку Ощадбанку Росії підтверджений на рівні "E+" (прогноз - "стабільний"); депозитні рейтинги в національній і іноземній валюті підтверджені на рівні "Ba2" (прогноз по депозитних рейтингах банку - "негативний").
Рейтинг фінансової стійкості Альфа-банку (Казахстан) збережений на рівні "E+" (прогноз - "стабільний"); депозитні рейтинги в національній та іноземній валюті підтверджені на рівні "Ba3" (прогноз по депозитних рейтингах банку - "негативний").
Рейтинги емітента в національній та іноземній валюті Банку розвитку Казахстану знижено до "Baa2" з "Baa1" (прогноз по всіх рейтингах банку "негативний").
Рейтинг емітента в національній валюті компанії "БРК Лізинг" підтверджений на рівні "Ba3" (прогноз - "негативний").
Рейтинг емітента Казахської іпотечної компанії в національній валюті знижено до "Baa3" з "Baa1" (прогноз за рейтингом - "негативний").
Рейтинги емітента "Казагрофінанса" у національній та іноземній валюті знижено до "Baa3" з "Baa2" (прогноз по рейтингах - "негативний").
Рейтинги емітента "Аграрної кредитної корпорації" у національній та іноземній валюті знижено до "Baa3" з "Baa2" (прогноз по рейтингах - "негативний").
Депозитні рейтинги компанії "Астана-Фінанс" у національній та іноземній валюті знижено до "B3" з "Ba1" (прогноз по всіх рейтингах компанії - "негативний").
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас