Bank of America більше не потребує підтримки держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America більше не потребує підтримки держави

Казна та Політика
688
Президент Bank of America Corp. Кенет Льюїс заявив, що цей найбільший банк США більше не потребує фінансової допомоги з боку уряду і знаходиться в кращому стані, аніж його конкуренти, передає Reuters.
У повідомленні, поширеному серед співробітників банку від імені К.Льюїса, говориться, що очікувані доходи банку в 2009 р. сягнуть 100 млрд дол., а побоювання з приводу можливої націоналізації банку безпідставні. "Наша компанія не потребує урядової допомоги, і я не думаю, що вона їй знадобиться в майбутньому", - мовиться в повідомленні.
Найбільші американські банківські групи Bank of America і Citigroup в жовтні 2008 р. отримали по 45 млрд долл допомоги в рамках державної антикризової програми.
Чутки про майбутню націоналізацію Citigroup і Bank of America негативно вплинули не тільки на котирування акцій цих банків, але і на провідні індекси американської економіки.
Прес-секретар Білого дому Роберт Гіббс заявив 21 лютого ц.р., що в плани президента Барака Обами не входить націоналізація цих банків.
Нагадаємо, що уряд США виділив 365,4 млн дол. 23 американським банкам в рамках програми антикризової економічної підтримки, розробленої адміністрацією президента Обами.
В лютому найбільшу частину чергового транша фінансової допомоги - 116 млн дол. отримав банк First Merchants Corp, розташований в штаті Індіана, а найменшу - 2 млн дол. - Lafayette Bancorp Inc. з Міссісіпі. Відповідно до програми фінансової допомоги фінансовим організаціям, державне казначейство США за виділені кошти скуповує привілейовані акції банків. Загальний обсяг державної допомоги американській економіці в рамках антикризового плану адміністрації Обами - 787 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас