Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Латвії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агентство S&P знизило кредитний рейтинг Латвії

240
Кредитний рейтинг Латвії був скорочений агентством Standard & Poor's через "погіршення зовнішніх перспектив", викликане глобальною фінансовою кризою, повідомляє Bloomberg.
Рейтинг цієї країни був знижений на один рівень із ВВВ до ВВ + з негативними перспективами, говориться в офіційній заяві S&P. Це поставило Латвію в один ряд з такими країнами як Азербайджан, Чорногорія і Румунія.
Економічний бум у країні, викликаний вступом у Європейський союз в 2004 році, позначився на зростанні заробітної плати в доступі до дешевих кредитів. Але в цей час економіка Латвії перебуває в найгіршому стані в порівнянні з іншими країнами ЄС, в IV кварталі 2008 року вона скоротилася на 10,5%.
Ситуацію навряд чи виправить позика від групи кредиторів на чолі із МВФ у розмірі 7,5 млрд. євро ($9,6 млрд.) і уряду можуть знадобитися додаткові кредити для підтримки банківської системи країни.
Аналітики відзначають загальну важку ситуацію в Латвії, влада якої змушена вибирати між зниженням заробітних плат і девальвацією національної валюти.
У доповіді S&P відзначається, що й інші східноєвропейські країни можуть зіткнутися з масштабною регіональною кризою на тлі зниження попиту на їхню експортну продукцію і припинення кредитування з боку західних банків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас