"Нафтогаз" підготував фінплан на 2009 рік і передав його на затвердження Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" підготував фінплан на 2009 рік і передав його на затвердження Кабміну

246
НАК "Нафтогаз України" підготувала фінансовий план на 2009 рік і передала його на затвердження Кабінету міністрів України. Про це повідомив начальник Управління зв'язків із громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський. "Він (фінансовий план – ред.) сформований і поданий у Кабмін", – сказав він. Також він додав, що зараз компанія закінчує підготовку балансу газу на 2009 рік. "Баланс газу готується, тому що йде зниження споживання газу, і ми повинні це врахувати", - додав він.
Нагадаємо, згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони України від 10 лютого "Про невідкладні заходи щодо забезпечення енергетичної безпеки України", яке 11 лютого було введено в дію указом Президента, Кабінету міністрів України доручено до 15 лютого затвердити баланс газу на 2009 рік і передбачити істотну економію споживання газу.
У документі відзначається, що РНБО прийняла рішення визнати роботу Кабінету міністрів із забезпечення енергетичної безпеки держави такою, яка в недостатньому ступені сприяє скороченню загроз національній безпеці і вимагає невідкладного вживання заходів, у першу чергу, системного рівня.
Зокрема, КМУ доручено до 15 лютого 2009 року затвердити баланс газу на цей рік, передбачивши істотну економію споживання газу і необхідність накачування в підземні сховища газу в обсягах, необхідних для безперебійного постачання під час опалювального сезону 2009/2010 рр.
Також доручено затвердити фінплан НАК "Нафтогаз України" на 2009 рік, у якому забезпечити збалансування його фінансових потоків. Крім того, доручено внести на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін у Закон України "Про Державний бюджет України на 2009 рік". Цей законопроект повинен передбачати збалансування бюджетів усіх рівнів у зв'язку з підвищенням Нацкомісією регулювання енергетики ціни на газ для бюджетних установ, забезпечення ресурсу для фінансування субвенцій з Держбюджету місцевим бюджетам на надання населенню пільг і житлових субсидій на оплату природного газу і придбання зрідженого газу. Також доручено забезпечити необхідний обсяг і своєчасне одержання НАК "Нафтогаз України" з Держбюджету компенсації різниці між цінами закупівлі імпортованого природного газу і його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, яка споживається населенням.
Крім того, Кабінету міністрів доручено забезпечити розробку механізму покриття розривів фінансових потоків, які будуть виникати в результаті дії умов контракту купівлі-продажу газу за розрахунками у першому і другому кварталах 2009 року, і формування фінансового резерву для забезпечення безперебійного газопостачання у випадку реалізації ризику переходу до передоплати за наданий природний газ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас