Крим замінить білоруським туристам Румунію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим замінить білоруським туристам Румунію

676
Цього року курорти Криму повинні потрапити в перелік турів економ-класу для громадян Білорусії, що раніше воліли відпочивати в далекому зарубіжжі. Як стверджують туроператори, колишні фанати півострова, яким виявиться не по кишені відпочинок у колишній всесоюзній здравниці, проведуть відпустки на дачах.
Як пише "Білоруська ділова газета", туристична галузь Білорусії відчула падіння попиту на турпослуги в зимовий період. Багато компаній побоюються, що влітку білоруські громадяни віддадуть перевагу заощадити на відпочинку і залишаться вдома, повернувшись до підзабутих пікніків і дач.
За оцінками експертів, при песимістичному сценарії в літній сезон обсяг ринку турпослуг скоротиться на 15-20%. Деякі турфірми в такій ситуації змушені будуть піти з ринку, а інші переорієнтуються на внутрішній туризм і тури економ-класу.
За словами начальника відділу маркетингу СП "Алатан Тур" Ігоря Зеленковського, у найбільш складному становищі в 2009 році виявляться компанії, що спеціалізуються на наданні послуг клієнтам із середнім рівнем доходів. Саме такі туристи будуть найбільше жорстко заощаджувати на літньому відпочинку.
"Зниження видатків на поїздки, звичайно, буде. Але туристи просто змістяться по цінових сходах. Ті, хто раніше їздили в Туреччину, ці влітку поїдуть у Румунію. Хто їздив у Румунію – поїде в Крим. А от ті, хто їздили в Крим, поїдуть на дачу. У кожному разі люди не перестануть відпочивати", – говорить Зеленковський.
При падінні попиту відпочивальників на дорогі тури білоруські турфірми намагаються піти в більш низькі цінові сегменти.
"Про всяк випадок ми збільшили кількість резервацій у більш дешеві країни і регіони – у Крим, Румунію, Болгарію", – ділиться Зеленковський.
Інші компанії мають намір зберегти клієнтів за рахунок розширення пропозиції внутрішнього туризму – саме для тих, хто літо 2009-го віддасть перевагу провести вдома.
За матеріалами:
Новий Регіон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас