Половина росіян вважає, що в період кризи влада не повинна витрачати кошти на допомогу іншим країнам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина росіян вважає, що в період кризи влада не повинна витрачати кошти на допомогу іншим країнам

Кредит&Депозит
292
У росіян немає єдиної думки відносно надання матеріальної допомоги країнам-спільницям під час кризи, свідчать дані опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД). Так, 49 проц. громадян РФ вважають, що в період кризи влада повинна всі кошти використовувати для підтримання власної економіки, а не витрачати їх на допомогу іншим країнам, а 42 проц., навпаки, вважають, що навіть у ситуації кризи необхідно захищати інтереси Росії у світі, а це вимагає фінансової підтримки країн-спільниць.
Перша точка зору найбільш характерна для прихильників "Єдиної Росії" і КПРФ (49 проц. і 48 проц. відповідно), друга - для росіян, що підтримують "Справедливу Росію" (55 проц.).
Росіяни розділилися в думках і із приводу вигоди від видачі кредитів іншим країнам. 47 проц. респондентів вважають, що це безповоротні витрати, нічого цінного натомість наша країна не одержить 40 проц. росіян, навпаки, вважають, що гроші, які Росія зараз дає іншим країнам - це інвестиція, яка вже приносить і ще принесе в майбутньому чимало вигід нашій країні. 14 проц. не змогли відповісти.
У росіян також немає чітко вираженої позиції із приводу того, на що краще витрачати гроші під час кризи. 46 проц. впевнені, що виділяти на підтримку інших країн навіть відносно невеликі кошти не варто, їх потрібно витрачати тільки на власні потреби країни. Трохи менше (40 проц.), навпаки, вважають, що гроші, які Росія зараз позичає країнам-спільницям, невеликі, а політичний і економічний виграш Росії від такої підтримки досить істотний. 15 проц. не змогли відповісти. Ініціативне всеросійське опитування ВЦВГД проведено 14-15 лютого 2009 р.
Опитано 1600 людей в 140 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4 проц.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас