Мінюст: Банки не мають права самовільно передавати колекторським компаніям інформацію про кредитні портфелі позичальників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінюст: Банки не мають права самовільно передавати колекторським компаніям інформацію про кредитні портфелі позичальників

Кредит&Депозит
1105
Міністерство юстиції України заявляє, що банки не мають права передавати інформацію про кредитні портфелі позичальників колекторським компаніям без попереднього дозволу особи, що оформила кредит. Про це повідомив міністр юстиції Микола Оніщук на прес-конференції у вівторок.
"У випадку, якщо колекторська компанія володіє інформацією персонального характеру і вступає у взаємини з позичальником, це означає, що є підстави вважати: відбулося порушення прав, інтересів громадян, що охороняються законом України, зокрема, щодо таємниці інформації персонального характеру", - заявив М.Оніщук.
Крім того, міністр повідомив про своє письмове звернення до в. о. голови Нацбанку України Анатолія Шаповалова, у якому "указав, що ця практика (дії колекторських компаній – ІФ) набуває подальше поширення, незважаючи на очевидне і пряме порушення низки законів України, зокрема, законів, що регулюють взаємовідношення щодо банківської таємниці".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас