Бернанке: Відновлення економіки США може початися в 2010 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Відновлення економіки США може початися в 2010 році

261
Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке вважає, що рецесія в американській економіці може завершитися в 2009 році, а її відновлення почнеться в 2010 році тільки в тому випадку, якщо зусилля уряду щодо відновлення ділової активності принесуть плоди.
"Якщо дії, початі адміністрацією, Конгресом, ФРС будуть успішними у відновленні деякої фінансової стабільності - тільки в цьому випадку, на мій погляд - буде існувати реальна перспектива завершення рецесії в 2009 році і початку відновлення в 2010 році", - цитує Reuters виступ Бернанке перед банківським комітетом Сенату.
Голова ФРС також заявив, що економіці, що різко скорочується, загрожують уповільнення зростання і напруга на фінансових ринках, що взаємно доповнюють одне одного: "Для розриву цієї залежності, необхідно, щоб ми продовжували доповнювати фіскальні стимули рішучими діями уряду, спрямованими на стабілізацію фінансових інститутів і фінансових ринків".
Крім того, Бернанке відзначив значну невизначеність макроекономічного прогнозу і не згадав про можливий викуп довгострокових держоблігацій, заяви про який чекало кілька аналітиків.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас