Ющенко сподівається на вироблення єдиної позиції Кабміну і НБУ щодо переговорів з МВФ до 2 березня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко сподівається на вироблення єдиної позиції Кабміну і НБУ щодо переговорів з МВФ до 2 березня

Казна та Політика
534
Президент Віктор Ющенко сподівається, що Кабінет Міністрів і Національний банк вироблять єдину позицію на переговори з Міжнародним валютним фондом до 2 березня.
Про це сказала прес-секретар Президента Ірина Ванникова на брифінгу.
"Глава держави очікує, що на цьому тижні будуть проведені консультації Кабміну і Нацбанку для вироблення єдиної позиції української сторони в переговорах із МВФ", - сказала вона.
Ющенко вважає, що для продовження співробітництва України із МВФ країні потрібно мати єдину погоджену позицію всіх гілок влади та інституцій.
Ванникова додала, що Президент готовий зробити все можливе для того, щоб Україна змогла реалізувати всі вимоги МВФ для продовження співробітництва.
Як повідомляло агентство, МВФ відклав надання Україні другого траншу кредиту stand by (його виділення в сумі 1,87 млрд. доларів планувалося на 15 лютого), однак готовий продовжити дискусії з Києвом щодо питання подальшого співробітництва.
5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці, а 10 листопада виділив перший транш кредиту stand by в обсязі 4,5 млрд. доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас