Азіатські індекси піднімаються у четвер на заходах Китаю та ослабленні ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси піднімаються у четвер на заходах Китаю та ослабленні ієни

Фондовий ринок
111
Азіатські фондові індекси ростуть у четвер вперше за 4 сесії на розширенні антикризових заходів у Китаї та ослабленні курсу ієни, яке може збільшити репатрийований прибуток японських експортерів, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, додав 0,9% - до 78,27 пункту. З 1 січня показник упав на 13%.
Японський індекс Nikkei 225 підвищився на 0,9%, південнокорейський Kospi - на 0,7%.
Гонконгський Hang Seng втратив 0,4% після того, як влади Гонконгу опублікували прогноз уповільнення економічного зростання.
"Наприкінці тунелю, схоже, з'явилося світло. Однак поки ще невідомо - можливо, це поїзд, що рухається нам назустріч. Ми все ще намагаємося впоратися з різким синхронним уповільненням економіки, і основною проблемою залишається економічне зростання по усьому світу", - заявив інвестиційний аналітик AMP Capital Investors у Сіднеї Надер Наеймі.
Банк Японії збирається придбати корпоративні бонди у фінансово-кредитних установ країни на 1 трлн ієн ($10,7 млрд), а також продовжить термін дії програм кредитування, щоб запобігти дефіциту кредитних коштів на тлі поглиблення рецесії в країні та світі.
Найбільша автомобільна компанія світу Toyota Motor Corp., яка одержує 37% виторги в Північній Америці, збільшила вартість своїх акцій на 2,6% на тлі зниження курсу ієни до долара.
"Хоча слабка ієна, безсумнівно, поліпшить прибутки експортерів, ця тенденція навряд чи буде довгостроковою. Знецінення ієни цього разу може виявитися не настільки позитивним, оскільки інвестори вкрай скептично ставляться до макроекономічних даних", - вважає Наокі Фудзівара зі Shinkin Asset Management Co.
Котирування акцій China National Software & Service Co., яка розробляє язикове програмне забезпечення, підскочили на 10%. Уряд Китаю збирається стимулювати попит у країні, збільшить фінансову підтримку виробників електроніки та супутніх товарів і послуг, а також зберегти пільги з податку на експорт для цієї галузі, оголосила у четвер Державна рада КНР.
Курс цінних паперів найбільшого китайського виробника сталі Baoshan Iron & Steel піднявся на 4%. У китайських ЗМІ було опубліковане повідомлення про те, що уряд країни на вихідні опублікує програму підтримки чорної металургії.
Ціна паперів провідного світового виробника цирконію Iluka Resources злетіла на 12% на тлі збільшення прибутку компанії в другому півріччі 2008 року майже в 7 разів, до $40 млн.
Акції PT Bank Danamon Indonesia подорожчали на 8% після оголошення про плани банку здійснити допемісію акцій. Акціонерами індонезійського банку є Temasek Holdings і Deutsche Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас