Опитування: Майже половина українців не згодна на кредит РФ для покриття дефіциту держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Майже половина українців не згодна на кредит РФ для покриття дефіциту держбюджету

Кредит&Депозит
624
Майже половина опитаних українців вважають неприйнятним для українського уряду брати в Росії кредит на покриття дефіциту бюджету України. Про це свідчать результати опитування, які оприлюднив директор Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Рубан на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Так, згідно з опитуванням, 48% респондентів вважають неприйнятним для уряду брати в Росії кредит на покриття дефіциту бюджету. 11% вважають скоріше неприйнятним для уряду брати такий кредит.
При цьому 65% респондентів вважають неприйнятним брати в РФ кредит, якщо російські підприємства натомість одержать пільги для придбання української власності.
Крім того, 41% опитаних відповіли, що необхідно скоротити інші видатки держбюджету для того, щоб взяти кошти для виплат зарплат і пенсій.
Згідно з результатами опитування, у випадку, якщо Україна все-таки ухвалить рішення щодо залучення іноземних кредитів, тільки 21% підтримують вибір Росії, як країни-кредитора.
У той же час, 29% опитаних впевнені, що кредит краще брати в країн Європи (15%), і в міжнародних фінансових організацій - таких, як Міжнародний валютний фонд Світовий банк та інші (14%).
Опитування проводилося на замовлення Національного інституту стратегічних досліджень методом телефонного інтерв'ю. Загальна вибірка опитаних становить 600 респондентів. Вибірка репрезентативна відносно телефонізованого дорослого населення України в містах з кількістю жителів понад 50 тис. Максимально можлива похибка вибірки становить 4%. Опитування проводилося 10-12 лютого 2009 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас