Великобританія почала розслідування діяльності підрозділу фінансових продуктів AIG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія почала розслідування діяльності підрозділу фінансових продуктів AIG

Казна та Політика
682
Великобританія почала розслідування діяльності підрозділу фінансових продуктів американського страховика American International Group Inc. (AIG), у результаті якої фірма опинилася на грані банкрутства через невдалі угоди із кредитними дефолтними свопами, повідомило агентство Bloomberg.
Прокуратура Великобританії підозрює наявність злочинного наміру та вважає, що операції AIG Financial Products Corp. порушували законодавство країни.
Слідство тісно співробітничає із представниками правоохоронних органів США, які ведуть власне розслідування діяльності AIG, говориться в поширеному в четвер повідомленні британського Управління боротьби із шахрайством в особливо великих розмірах (Serious Fraud Office, SFO).
"Ми скористаємося всіма наданими нам повноваженнями для пошуку інформації та опитування осіб, що володіли інсайдерськими даними про операції компанії, - заявив директор управління Річард Олдермен. - Ми вважаємо правильним розслідувати операції AIG Financial Products Corp., щоб визначити, чи були її дії злочинними".
AIG припиняє роботу з фінансовими продуктами і ліквідує бізнес, що укладав угоди з різними деривативами, які привели до списання близько $34 млрд після колапсу ринку subprime-іпотеки в США.
Провідні юристи Великобританії здивовані тим, що SFO вважало за потрібне повідомити про початок розслідування на настільки ранньому етапі. Відомство звичайно повідомляє про розслідування після того, як отримані перші результати.
У свою чергу, міністерство юстиції і Комісія цінних паперів і бірж (SEC) США з осені минулого року розслідують, яким саме чином AIG проводила оцінку портфеля кредитних дефолтних свопів і розкривала інформацію про контракти своїм інвесторам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас