Глобальні ринки: Висока волатильність повертається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальні ринки: Висока волатильність повертається

Фондовий ринок
351
Учора американський фондовий ринок тестував глибини, які йому добре знайомі за торішніми обвалами, але за останню годину торгів зміг відновити позиції. Гарна звітність Coca-Cola та інформація про урядову допомогу іпотечному кредитуванню потягнули ринок нагору.
Амплітуда індексу DJIA протягом дня досягла 240 пунктів, що свідчить про відсутність чіткого уявлення інвесторів про подальший рух ринків. Окремі випадки позитивної корпоративної звітності і плани уряду вже звично контрастували з похмурою статистикою. Ціни на житло в США у 4Кв 2008 р. впали на 12% у порівнянні з 4Кв 2007 р., що оновило рекорд падіння.
На ринку нерухомості поки не видно дна однак утворюється порочне коло "зниження цін - відмова позичальників від обслуговування іпотеки - продаж іпотечного майна - зниження цін". 45% усього житла, проданого в США у 4Кв 2008 р., реалізовано під заставні. Ситуацію погіршує безробіття - загальна кількість безробітних, які одержують допомогу, за останній тиждень виросла до 4,8 млн.
Нафта продовжує падати, золото продовжує зростати
Через погіршення економічної ситуації сировинні ринки продовжують падіння. Нафта до закриття торгів у Нью-Йорку впала до 34 дол./барель, що стало найнижчим рівнем закриття за останні два місяці. Ціна на нафту марки WTI знизилася до рекордно низького рівня в порівнянні з європейським стандартом Brent, який у Лондоні коштує на 11 дол. більше - 45 дол./барель.
Причиною такої істотної різниці вже кілька місяців поспіль залишається затоварення в США, де запаси нафти досягли максимуму за останні 5 років. Золото як "безпечний" актив продовжує стрімке зростання - у четвер ціна досягла 950 дол. за унцію. Поки світова економіка не показує ознак відновлення, інвестори "тікатимуть" у захисні активи.
Юрій Бєлінський
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас