Падіння ВВП Франції у IV кварталі було максимальним за 30 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння ВВП Франції у IV кварталі було максимальним за 30 років

Казна та Політика
276
Падіння ВВП Франції в четвертому кварталі минулого року склало 1,2% до попереднього кварталу, ставши максимальним з початку розрахунків цих даних в 1978 році, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на попередні дані Національного статистичного управління Insee.
Результати збіглися із прогнозом аналітиків.
Зниження ВВП країни в жовтні-грудні в порівнянні з тим же кварталом 2007 року склало 1%, тоді як експерти очікували зменшення в середньому на 0,9%.
"Це чорний квартал, - відзначає економіст Exane BNP Paribas у Парижі П’єр-Олів'є Беффі. - Рецесія далека від завершення".
У третьому кварталі ВВП Франції виріс на 0,1% до другого і на 0,6% у річному вирахуванні.
Згідно із прогнозом Банку Франції, економіка країни сповзе в рецесію вперше за 16 років слідом за іншими країнами єврозони.
Обсяг експорту в країні знизився в минулому кварталі на 3,7%, імпорту - на 2,2% у порівнянні із третім кварталом. Корпоративні інвестиції скоротилися на 1,5% після підйому на 0,1% у попередні три місяці. Споживчі витрати у Франції в четвертому кварталі збільшилися на 0,5%.
Міністр фінансів Франції Крістін Лагард прогнозує, що ВВП країни цього року знизиться більш ніж на 1%.
О 13:00 статистичне управління Євросоюзу опублікує попередні дані про зміну ВВП єврозони в четвертому кварталі 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас