Буде тільки гірше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буде тільки гірше

Фондовий ринок
1618
У четвер український фондовий ринок перебував у безнадійній зневірі.
Після ранкових продажів індекс ПФТС втратив 0,75% - знизився до оцінки 255,9 індексних пункту на загальному обсязі продажів 2,12 млн. грн. "Інвестори сприйняли з великим песимізмом план порятунку економіки США, оголошений адміністрацією новообраного президента Барака Обами, - відзначив Андрій Супранонок, брокер інвестиційної компанії Concorde Capital. - Через відсутність конкретики в інформації, озвученій американським урядом, дотепер на світових фондових майданчиках превалює легка паніка та неуважність".
Українські інвестори продовжували продавати блакитні фішки. Зокрема, "Західенерго" і "Азовсталь", які втратили 4,8% і 3,5% відповідно. Втім, найбільшими невдахами торгів стали "Райффайзен Банк Аваль" (-13,8%) і Укрсоцбанк (-10,6%). При цьому, за словами Дар'ї Терещук, фінансового аналітика компанії "Арт-Капітал", більшу частину сесії компоненти індексу торгувалися в солідному мінусі, однак в останню годину торгів за рахунок двох угод по Нижньодніпровському трубопрокатному заводу, який виріс у ціні на 28%, вдалося компенсувати падіння інших компонентів індексного кошика. "Незважаючи на це, обсяги торгів на ПФТС підвищилися в порівнянні з попередніми торговельними сесіями на тижні, - підкреслив пан Супранонок. - Це єдиний позитив, який ми можемо витягти з торгів у четвер".
"Ми очікуємо, що папери українських емітентів більше подешевшають у п'ятницю, оскільки інвестори ще не встигнули відреагувати на заяву Міністра фінансів про відставку, що свідчить про вкрай важке становище в економіці, - розповідає управляючий директор з продажів і нових ринків інвестиційної компанії "Сократ" Костянтин Лісничий. - У цілому ринок буде продовжувати стагнувати". На думку експертів, крім очікуваної девальвації гривні ( до 10-12 грн. за діл.) і погіршення макрокартини, основною проблемою ринку буде залишатися надзвичайно низька ліквідність і невелика кількість паперів у вільному обігу.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас