Сенат Австралії виділив 27 млрд дол. на боротьбу з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат Австралії виділив 27 млрд дол. на боротьбу з кризою

Казна та Політика
219
Сенат Австралії в п'ятницю схвалив запропонований урядом лейбористів законопроект про виділення 42 млрд. австралійських доларів (27 млрд. доларів США) на стимулювання охопленої кризою економіки, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Зокрема 28,8 млрд. австралійських доларів будуть витрачені протягом чотирьох найближчих років на громадські роботи (будівництво житла, шкіл і доріг) з метою стимулювання зайнятості. Ще 12,7 млрд підуть на податкові канікули для малого бізнесу і прямі виплати сім'ям і студентам, що потребують допомоги.
У свою чергу ліберальна опозиція вважає такі витрати надмірними і безвідповідальними.
Раніше план провалився в сенаті, де лейбористи не мають більшості. Щоб добитися його схвалення (30 голосами проти 28), уряду довелося домовитися із сенатором Ніком Ксенефоном, який недавно покинув ряди ліберальної опозиції та оголосив себе незалежним.
Під час переговорів пакет допомоги був збільшений на 1 млрд. австралійських доларів, який піде на проекти з обводнювання посушливих районів. "Радий повідомити вам, що ми досягли компромісу, який, звичайно, не дасть кожному всього бажаного, але дасть необхідне", - заявив перед голосуванням Н.Ксенефон.
Тепер законопроект, уже схвалений палатою представників, яку контролюють лейбористи, повернеться туди для повторного голосування з поправками, але в його результаті ніхто не сумнівається.
Прийняти законопроект якомога швидше закликала Торгово-промислова палата Австралії, що виражає думку бізнесу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас