ЄЦБ повинен об'єднати нагляд за банками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ повинен об'єднати нагляд за банками

349
Загальний і щоденний нагляди за банками повинні бути об'єднані, а європейський центробанк успішно довів, що здатний бути частиною єдиного наглядового інституту ЄС, заявив член виконавчої ради ЕЄБ Лоренцо Біні Смагі, передає Reuters.
Гірша фінансова криза в історії Євросоюзу змусила поміняти думку про те, як потрібно контролювати діяльність міжнародних банків, в яких знаходяться 80% депозитів ЄС.
"Фінансова криза зачепила всі європейські країни. Зараз багато хто розділяє думку про те, що недоліки в регуляторній і наглядовій концепціях лежать в корені проблеми", - відзначив Смагі.
Він збудував детальну аргументацію, пояснюючи, чому центробанк повинен встати в центрі реформованої системи нагляду за банками, припустивши, що можна розширити його роль, включивши страхові компанії.
Нагляд за банками в ЄС досі будується на національній базі, і регулятори говорять, що фінансова криза породила атмосферу недовіри серед деяких національних наглядових агентств.
"Орган, що займається макрорегулюванням, повинен мати доступ до інформації про мікрорегулювання, і навпаки. Цього обміну інформацією легко досягти усередині одного інституту", - вважає він.
.Смагі відзначив, що конкуренція між національними фінансовими центрами і серед міжнародних банків перешкоджає ефективній співпраці серед спостерігачів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас