Тимошенко вважає за можливе проведення дострокових виборів мера Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вважає за можливе проведення дострокових виборів мера Києва

Казна та Політика
1286
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вважає за можливе проведення ще одних дострокових виборів мера Києва. Про це вона заявила журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
Вона підкреслила, що в даному випадку ініціатива повинна виходити від самих киян. "Якщо жителі столиці зберуть достатню кількість підписів, думаю, що Верховна Рада відповідним чином на це відгукнеться. Необхідно, щоб ініціатива виходила цього разу знизу. Тому що один раз обрали Черновецького, другий раз обрали Черновецького і якщо через корупцію і гречку його оберуть утретє, то я боюся, що від столиці нічого не залишиться", - сказала вона.
Відзначимо, що напередодні столичний градоначальник вступив в конфлікт з Секретаріатом президента. Причиною конфлікту стало підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для підприємств і бюджетних організацій, які глава держави скасовував двічі. Проте сам Черновецький заявляв, що у нього не було і немає розбіжностей з Віктором Ющенком, а причиною протистояння є інтриги чиновників Секретаріату президента. У відповідь глава секретаріату Віктор Балога заявив, що голова КМДА у разі подальшого порушення законів "буде відсторонений з посади, а його діяльність стане предметом аналізу правоохоронних органів".
Нагадаємо, БЮТ був ініціатором проведення позачергових виборів мера Києва, які пройшли 25 травня 2008 р. Вибори закінчилися перемогою Черновецького багато в чому тому, що тодішні союзники по коаліції (БЮТ та НУ-НС) не змогли об'єднатись і висунути єдиного кандидата.
Чергові вибори в столиці повинні пройти в 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас