Ющенко прогнозує поглиблення економічної кризи, якщо "уряд і надалі буде зайнятий лише популізмом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко прогнозує поглиблення економічної кризи, якщо "уряд і надалі буде зайнятий лише популізмом"

Казна та Політика
309
Президент Віктор Ющенко прогнозує поглиблення економічної кризи, якщо "уряд і надалі буде зайнятий лише популізмом". Про це він заявив в інтерв'ю німецьким ЗМІ, повідомляє прес-служба глави держави.
Відповідаючи на питання, чи загрожує Україні дефолт, В.Ющенко сказав: "Відповідь полягає в тому, наскільки сильною буде наша бюджетна політика. Наскільки вона буде реалістичною. Наскільки амбіційною. І найважливіше - наскільки збалансованим буде бюджет. Чи зможемо ми вести сильну, виважену політику? Цими речами визначатиметься, чи зможемо ми виконувати свої зобов'язання".
За його словами, в цьому питанні існують і політичні чинники. "Я абсолютно переконаний у тому, що прем'єр-міністр (Юлія Тимошенко) зробила президентські вибори пріоритетом. Цей рік, 2009 - це час, коли ми повинні підготувати сильний антикризовий пакет (законів)", - сказав він.
"Погляньте на Європу - усюди запроваджуються антикризові програми ... і лише в трьох країнах: Китаї, Індії та в Україні, як і раніше, закладаються плани зростання... Я не буду намагатися робити якісь зауваження з приводу Китаю або Індії, але такого роду економічний план для України... є неадекватним і безвідповідальним, утопічним і непрофесійним", - наголосив Президент.
На його переконання, "якщо ми зробимо правильні відповідальні кроки, не буде жодних проблем - ми зможемо подолати цю кризу". "Але якщо уряд і надалі буде зайнятий лише популізмом, забавками в політику, економічний результат також буде, але зовсім інший", - підкреслив глава держави.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас