Експерт: Економіка України тримається на плаву тільки через те, що 70% бізнесу перебуває в тіні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Економіка України тримається на плаву тільки через те, що 70% бізнесу перебуває в тіні

Казна та Політика
4237
Економіка України тримається на плаву, тільки через те, що 70% бізнесу перебуває в тіні. Таку думку висловив експерт з подолання кризових явищ у країнах з ринковою економікою Сергій Трепшин.
"Більш 70% економіки перебуває в тіні. Важко сказати, добре це чи погано, тому що це палиця на два кінці. Якби у нас все було навпаки - 70% економіки було білою і 30% темною, то Україні як державі вже напевно років вісім тому прийшов би крах, її б просто не існувало" - сказав С.Трепшин.
На його думку, ні Європі, ні Росії не вигідно, щоб Україна мала сильну економіку, що стабільно розвивається, та й сама українська влада, за словами Трепшина, докладає максимум зусиль, щоб ускладнити життя бізнесу.
"В існуванні України не зацікавлена ні Європа, ні Росія, тобто єдина неподільна держава, економічно незалежна в центрі Європи нікому не потрібна. Не потрібно вірити в ілюзії, що ми комусь потрібні" - відзначив Трепшин. - "Україна й існує ці 18 років тільки через те, що основна економіка в нас перебуває в тіні.
І ця бездарна влада, починаючи з Кравчука (перший Президент України Леонід Кравчук- ред.) і закінчуючи сьогоднішньою (була вона десь краще, десь гірше, але гарної влади в нас не було), через те що все тримається на тіні, розвалити нас не може. Була б економіка біла, розвалили б вже давно, і дуже навіть добре із цим упоралися б".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас